Джон Рачков&Йоко Игнатова

Адриана Попова 31 March 2013

Избрахме да снимаме най-известната българска двойка в шоубизнеса по начина, по който са снимани Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц. Повод за фотосесията на Лейбовиц е албумът „Double Fantasy”. Ани, Джон и Йоко работят на 8 декември 1980 г. Буквално 5 часа след приключването на снимките Ленън е убит. Кадърът с голия Джон и облечената Йоко (тя отказва да се съблече, а в първоначалната версия изобщо не е трябвало да фигурира на снимката, но Джон настоява) става корица на списание Rolling Stone. През 2005 г. тя е обявена от Американската асоциация на издателите на списания за най-добрата корица за последните 40 години.

Джон Ленън и Йоко Оно са съвсем различна двойка от Рачков и Мария, дори няма да обясняваме защо. Когато през 1969 г. Джон пише „Двамата с Йоко сме готови да станем клоуните на света, ако по този начин ще сторим добро“, той съвсем няма предвид, че искат да разсмеят някого. Рачков и Мария искат да разсмеят всички, наистина. И ако имат нещо общо с Ленън-Оно, то е, че и двете двойки са подложени на неистов медиен натиск. Мария определено не изглежда щастлива от този факт, Рачков казва, че не се интересува. И че не се бие, освен ако не се налага. И двете двойки имат минало зад гърба си и влизат във връзката с деца и шлейфа на бивши бракове.
В нашия прочит на корицата ролите са сменени. Мария е тази, която е прегърнала Рачков (който е категорично по-хубав от Йоко Оно). Не ни беше трудно да го решим, защото Мария от своя страна категорично има по-хубави крака от двамата. По-хубави са и от тези на Джон. Впрочем и тя като Йоко отказа да се съблече... Заради едни жълти хора, за които Джон би казал: Обичайте ни или си го начукайте (но това е Ленън, ние никога не бихме изрекли нещо толкова остро!).

Мария & Рачков

Сега сте в период, в който не снимате активно за телевизията. Няма ли да ходите на почивка?
Рачков: Да, на Малдивите.
Мария: Бяхме там преди две години с Кремена, Маги и Бебо (синът на Кремена и Маги Халваджиян - б. а.).
Р.: Най-приказното място на света. Каквото го виждаш на картичка, такова е в действителност.

Там всички се гмуркат.
М.: И аз се гмуркам. Изкарах курс на Тасос, Алекс Раева ми го подари за рождения ден. Нямам страх от водата, до глупост. Баща ми ме научи да плувам на 4-5 години, хвърли ме в морето. Рачков е скаран с водата.

Рачков, какво ще правиш, докато Мария се гмурка?
Р.: Тя докато се гмурка, аз ще си чета книжка. Ей така ще си почина. Ние си почиваме по различен начин. Моят начин да не си почивам е да изляза навън. Искам си моето пространство. И не защото съм вече възрастен.
М.: Обаче като излезе, не мога да го прибера.
Р.: Ама това е много рядко, три пъти в годината. Но това не е моят начин на почивка, да изляза на заведение, защото трябва да комуникирам с хората, не да мълча като гьон, а пък моят начин на релакс е...
М.: Да мълчиш като гьон.
Р.: Това стана нарицателно. Маги Халваджиян ми звънна преди седмица, гледал едно от последните интервюта на Калоянчев, бог да го прости. И ми казва: човек, все едно гледам теб и нещата, които ти ми разказваш за себе си. Не се сравнявам с Калоянчев, не мога да се сравнявам с този гениален актьор. Но той също признава, че вкъщи мълчи. Четох някакво старо интервю със сина му и той казва как с баща му пътували от София за Бургас и през цялото време Калоянчев не казал нито една дума. В актьорската професия явно са нужни моменти, в които се съхраняваш, зареждаш. Не знам дали преди съм бил такъв, но сега съм.

Други начини за разтоварване, освен мълчанието?
Р.: Друг начин е да си седя и да гледам телевизия вкъщи, абсолютно спокойно.
И да ходя на лов. Макар че рядко ми се случва. Тоя сезон вече ходих един-два пъти, другата седмица живот и здраве пак ще отида.

Какво обичаш да ловуваш?
Р.: Предимно диви прасета.

Мария, колко рецепти за готвене на диво прасе знаеш?
Р.: Аз още не съм носил вкъщи.
М.: Не ми се е наложило да готвя диво прасе.
Р.: Ловът е не толкова да стреляш, колкото да се срещнеш с различни хора, да повървиш в гората. Друго усещане ти дава, да се върнеш към природата.
М.: Аз предпочитам да се върна към морето.
Р.: Аз на морето не мога да си почивам като Мария. Или обичам море от рода на Малдивите, където няма много хора и не ни познават. Никога не бих отишъл в Слънчев бряг, Несебър. Другият начин да си почивам е в къщата, която направих в Твърдица. Сред природата в подножието на Балкана.

Лесно ли се извинявате?
Р.: Аз съм по-голям темерут. По-трудно показвам емоции и чувства. По-голям борсук съм.
М.: Би трябвало да си се научил да правиш по-лесно компромиси, да се извиниш, когато си дадеш сметка, че сърденето няма смисъл. Аз нямам никакъв проблем да кажа „Съжалявам“, ако се чувствам виновна!

Рачков, как я умилостивяваш?
Р.: Тя сама се умилостивява.
М.: На него му е изключително лесно, защото аз нямам способността да се сърдя. Да, викам, но викам 5 минути, след което идвам, умилквам се, въртя се, ходя наляво-надясно да ми обърнат внимание. Няма, братче. През последните две години малко се понаучи и успява да мълчи най-много ден-два.
Р.: А, ден-два – двайсет и два! Аз по-дълго държа емоцията в себе си. Не мисля, че това е по-лесно.

Рачков, знаеш ли Мария къде си крие микрофона по време на снимки?
Р.: За сутиена ли го закачаше? Където и Зуека. И той го закача на сутиена.
М.: Аз от Зуека видях.

А Рачков къде си крие тайните неща, знаеш ли?
М.: Той няма тайни неща.

Знаете ли си парите?
Р.: Не стоят при нас нещата по този начин.
М.: Ние работим едно и също и знаем кой колко получава.  Ако той има нужда или аз имам нужда, си помагаме.

Рачков, успяваш ли да я изненадаш?
Р.: Не съм много фен на изненадите. Ето, можеше тази екскурзия до Малдивите да я организирам тайно. Но не виждам смисъл.
М.: А аз когато правя за теб някакви неща, дали е било готино?
Р.: Да, но не съм чак такъв голям фен на изненадите.
М.: Е, наскоро ме изненада с 99 рози.

По какъв повод беше?
М.: По повод едно викане, разговор на високо равнище.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР